Centrale Raad van Beroep 7 juni 2016 (zangeres), ECLI:NL:CRVB:2016:2229

Centrale Raad van Beroep 7 juni 2016 (zangeres), ECLI:NL:CRVB:2016:2229

Op grond van de beschikbare gegevens is aannemelijk dat appellante in de te beoordelen periode beroepsmatig als zangeres optrad. Dit volgt onder meer uit het feit dat zij zich op haar eigen en andere websites en op haar Facebookpagina presenteerde als professioneel zangeres en uit het feit dat zij blijkens het verslag van het huisbezoek professionele opnameapparatuur in huis had.

Daarnaast is op grond van de internetgegevens aannemelijk dat appellante in de te beoordelen periode nog andere activiteiten verrichtte als zangeres. In dit verband is van betekenis dat appellante, zoals zij niet betwist, al in de te beoordelen periode op haar eigen website onder meer vermeldde dat zij is te boeken als solozangeres voor verscheidene gelegenheden, dat zij een eigen licht- en muziekinstallatie en een thuisstudio heeft, dat zij zangles geeft, eigen muziek schrijft en componeert en teksten vertaalt. Tevens staat appellante op een Duitse website, gericht op bruiloftszangeressen, vermeld als te boeken zangeres. Behalve via deze website biedt appellante zich nog via diverse andere websites aan als zangeres. Dat deze vermeldingen niet zonder gevolg zijn gebleven, is aannemelijk op grond van het filmpje van een optreden van appellante dat zij in februari 2013 op YouTube heeft geplaatst.

Aangezien appellante niet aannemelijk heeft gemaakt dat zij met haar activiteiten geen inkomsten heeft ontvangen en voorts geen nadere informatie heeft verstrekt over de aard, duur en omvang van die activiteiten, kon het dagelijks bestuur als gevolg van de schending van de inlichtingenverplichting niet vaststellen of appellante in de te beoordelen periode in bijstand behoevende omstandigheden verkeerde.

Appellante heeft niet aannemelijk gemaakt dat zij, indien zij destijds wel aan de inlichtingenverplichting zou hebben voldaan, over de te beoordelen periode recht op volledige dan wel aanvullende bijstand zou hebben gehad. Zij heeft geen boekhouding of administratie overgelegd en tijdens het huisbezoek toestemming geweigerd tot kennisname van de e-mails op het e-mailadres dat op haar website ten behoeve van contact met haar als zangeres was vermeld.

Categorie├źn: Filmpjes op internet, Sociaal zekerheidsrecht

Tags: , , , ,