Gerechtshof Amsterdam 14 december 2018 (Aydin C.), ECLI:NL:GHAMS:2018:4620

Gerechtshof Amsterdam 14 december 2018 (Aydin C.), ECLI:NL:GHAMS:2018:4620

Toetsing door rechter van inzet softwarematig technisch hulpmiddel (keylogger) op basis Besluit technische hulpmiddelen strafvordering. Naar het oordeel van het hof geldt

voor elk van de door de verdediging aangevoerde punten dat zij op zichzelf noch in onderlinge samenhang beschouwd kunnen leiden tot de conclusie dat de resultaten van de keylogger wegens twijfel aan de betrouwbaarheid daarvan niet bruikbaar zouden zijn voor het bewijs. Het hof heeft daarbij ook acht geslagen op de omstandigheid dat de resultaten van de keylogger in ruime mate steun vinden in andere bewijsmiddelen.

Aanranding minderjarige meisjes (art. 246 Sr) via webcam door te dreigen compromitterend beeldmateriaal onder andere via Facebook te openbaren aan personen in hun directe omgeving. Afdreiging (art. 318 Sr) en oplichting (art. 326 Sr) van mannen door te dreigen via webcam verkregen compromitterend beeldmateriaal onder andere via Facebook te openbaren aan personen in hun directe omgeving: causaal verband tussen oplichtingsmiddelen en afgifte geld.

Volgt veroordeling tot 10 jaar en 243 dagen gevangenisstraf.

Categorie├źn: Chat, Identiteitsfraude, Sextortion, Sociale netwerksites, Strafvordering, Webcam

Tags: , , , , , , , , , ,