Gerechtshof Den Haag 27 november 2013 (ASS kussen), ECLI:NL:GHDHA:2013:4573Gerechtshof Den Haag 27 november 2013 (ASS kussen), ECLI:NL:GHDHA:2013:4573

Ter terechtzitting in hoger beroep heeft de verdachte verklaard dat hij boos was op de politieagenten, waaronder verbalisant H., omdat zij een geluidscontrole hadden uitgevoerd op de auto van de verdachte, waarbij bleek dat de auto van de verdachte meer geluid produceerde dan toegestaan. Vervolgens is na controle het kentekenbewijs deel 1A van de verdachte ingevorderd.


De verdachte was hierover dusdanig boos en gefrustreerd, dat hij op de internetsite www.xsf-hardinxveld.nl, waarvan hij wist dat verbalisant H. deze bezocht, de navolgende teksten heeft geplaatst: “En aan meneer de agent die dit leest je moch gister zeker niet over je wijf heen” en “En de agenten in hardinxveld kunnen mijn ASS kussen”, en “hij kan beter uit mijn buurt blijven voordat ik hem ook 15 meter achter een motor mee sleur zoals ik bij zijn collega heb gedaan”.


Het hof is van oordeel dat de twee eerstgenoemde op internet geplaatste teksten, gericht tegen verbalisant H. in zijn functie als politiefunctionaris en vervolgens tegen de overige agenten, in combinatie met de laatst genoemde uiting, die als een bedreiging met zware mishandeling gericht tegen verbalisant H. kan worden gekwalificeerd, maken dat sprake is van een zodanige context die voldoende grond biedt voor het oordeel dat bedoelde teksten als beledigend kunnen worden gekwalificeerd.


Volgt veroordeling tot één week gevangenisstraf.


Categorieën: Belediging (strafrecht), nocategory

Tags: , ,