Hof Arnhem 13 september 2011 (Otoplus tegen Oto Nijkerk hoger beroep), IEPT20110913Hof Arnhem 13 september 2011 (Otoplus tegen Oto Nijkerk hoger beroep), IEPT20110913


Voor zover voor internetrecht van belang: De handelsnaam Otoplus wijkt slechts in geringe mate af van de handelsnaam Oto Nijkerk. Daardoor valt in verband met de aard en plaats van vestiging van de ondernemingen verwarring bji het publiek te duchten.


Voor zover Otoplus in het kader van het verwarringsgevaar aanvoert dat de trefwoorden ‘Oto’ en ‘Nijkerk’ bij gebruik van een (bepaalde) internetzoekmachine geen treffers voor Otoplus opleveren, doet dit er niet aan af dat Otoplus zich op internet presenteert onder de (handels)naam Otoplus en haar website – met daarin informatie over de op korte afstand tot Oto Nijkerk gevestigde onderneming van Otoplus – door het publiek kan worden opgevraagd. Het gebruik door Otoplus van de internetdomeinnamen www.otoplus.nl en www.vakgarageotoplus.nl is in strijd met het in artikel 5 Hnw neergelegde verbod.


Categorie├źn: Domeinnamenrecht, nocategory, Zoekmachine

Tags: , , , , , ,