Hof ‘s-Gravenhage 15 januari 2013 (Porsche-specialist), LJN BY8261 (ECLI:NL:GHDHA:2013:BY8261)Hof ‘s-Gravenhage 15 januari 2013 (Porsche-specialist), ECLI:NL:GHDHA:2013:BY8261, LJN BY8261

Voor zover voor internetrecht van belang: Op de website is steeds linksboven het logo afgebeeld en rechtsboven de handelsnaam. Mede in het licht van hetgeen hiervoor is overwogen wekt de inhoud van de website daarmee de indruk dat er een bijzondere band bestaat tussen geïntimeerde en Porsche.


Geïntimeerde heeft aangevoerd dat zij op haar website een disclaimer heeft opgenomen die haar disculpeert: onderaan de webpagina wordt meegedeeld dat Porschespecialist [naam geïntimeerde] op generlei wijze is verbonden aan Porsche AG automobielen, en dat het woord Porsche louter verwijst naar het type auto. Deze disclaimer baat geïntimeerde echter niet. Daargelaten dat zij alleen ziet op de website en niet op gebruik van de gewraakte tekens elders, is de disclaimer dermate onderaan de webpagina’s geplaatst dat zij door de gemiddelde websitebezoeker niet zal worden waargenomen.


Categorie├źn: Domeinnamenrecht, Handelsnaamrecht, Merkenrecht, nocategory

Tags: , , , , , ,