Hof ’s-Hertogenbosch 1 mei 2012 (Total), LJN BW5415 (ECLI:NL:GHSHE:2012:BW5415)Hof ’s-Hertogenbosch 1 mei 2012 (Total), ECLI:NL:GHSHE:2012:BW5415, LJN BW5415

De aanduidingen dat Total c.s. een erotisch baron, ‘eroticaboer’, ‘pornoboer’ en sexbaron zou zijn, worden gebruikt om aan te geven dat Total c.s. niet geschikt is als astroloog, zodat zij in zoverre diffamerend zijn.

De mededelingen dat Total c.s. er malafide praktijken op nahoudt zijn vrij ernstig diffamerend, en de mededelingen dat Total c.s. een oplichter en dief is en deel uitmaakt van een criminele of oplichtersbende zijn ernstig diffamerend. Beschuldiging van banden met sexindustrie worden onderbouw met publicatie op de website van De Morgen. Weliswaar kan (bepaald) niet zonder meer worden vertrouwd op de juistheid van vermeldingen op willekeurige websites op het internet, maar Medium c.s. heeft gesteld dat De Morgen een ochtendblad is, zodat het hof – nu geen contra-indicaties zijn gesteld of gebleken – ervan uitgaat dat de desbetreffende publicatie met inachtneming van zekere journalistieke normen tot stand is gekomen.


Categorieën: Journalist, Klaagsites, nocategory, Onrechtmatige uitingen (privaatrechtelijk), Vrijheid van meningsuiting

Tags: , , , , ,