Hof ‘s-Hertogenbosch 31 augustus 2010 (art. 12 procedure beledigende email), iusmentis.Hof ‘s-Hertogenbosch 31 augustus 2010 (art. 12 procedure beledigende email), iusmentis

Art. 12 procedure. Beledigende e-mail verstuurd door beklaagde? Beklaagde heeft ten stelligste ontkend verantwoordelijk te zijn geweest voor het versturen van genoemde e-mail. Beklaagde stelt meerdere computers te bezitten en verbinding te maken via draadloos internet. De computers worden door het gezin, de buren en diverse vrienden van beklaagde gebruikt.


Blijkens de aangfite is de bewuste e-mail op 25 mei 2009 om 16.52 uur de klager ontvangen, terwijl de lijst met logfiles loopt tot 25 mei 2009 om 14.52 uur. Naar het oordeel van het hof staat derhalve niet vast dat de e-mail op het moment van binnenkomen afkomstig was van het IP-adres van beklaagde. Maar ook indien dat alsnog kan worden aangetoond, is naar het oordeel van het hof onvoldoende wettig en overtuigend bewijs aanwezig dat beklaagde de bewuste e-mail heeft verstuurd, gelet op het aantal personen dat kennelijk toegang had tot zijn computer. Naar het oordeel van het hof mag niet verwacht worden dat verder onderzoek nader bewijs zal opleveren.


Categorie├źn: Bewijs (strafrechtelijk), E-mail, nocategory, Strafvordering, Wifi

Tags: , , , , ,