Rechtbank Amsterdam 11 januari 2018 (overlevering aan Litouwen), ECLI:NL:RBAMS:2018:109

Rechtbank Amsterdam 11 januari 2018 (overlevering aan Litouwen), ECLI:NL:RBAMS:2018:109

Verdachte zou financiële transacties hebben verricht, waartoe hij niet gerechtigd was, met gebruikmaking van een gestolen betaalpas en pincode, nadat hij onder de naam van slachtoffer een account had geopend op een website op internet (feiten 2 tot en met 6).

Van handelingen die via het internet plaatsvinden is niet altijd vast te stellen waar deze handelingen exact zijn uitgevoerd, het internet is een wereldwijd werkende digitale dienst. De omschrijving van de feiten 2 tot en met 6 is echter nauwkeurig en zeer volledig. De verschillende transacties worden omschreven, het IP adres wordt steeds gegeven, de  betrokken bankinstellingen worden genoemd en de bedragen die de opgeëiste persoon heeft opgenomen of geprobeerd heeft op te nemen worden genoemd.

Voorts is in het A-formulier vermeld: Place(s) of offence(s): Vilnius, Lithuania. Hieruit blijkt naar het oordeel van de rechtbank voldoende dat Vilnius, althans de republiek Litouwen, ook ten aanzien van feit 2 tot en met 6 als pleegplaats wordt aangemerkt.

Overlevering aan Litouwen toegestaan.

Categorieën: Internationaal strafrecht, Overlevering

Tags: , ,