Rechtbank Amsterdam 16 september 2010 (parkeerkaartje Bussum), LJN BO0387 (ECLI:NL:RBAMS:2010:BO0387)Rechtbank Amsterdam 16 september 2010 (parkeerkaartje Bussum), ECLI:NL:RBAMS:2010:BO0387, LJN BO0387


Beroep tegen parkeerbelasting. Eiseres moest zich om 7.30 uur melden in kliniek voor knie-operatie, en heeft haar auto geparkeerd op een plek waar op dat moment nog niet betaald kon worden.


De rechtbank is van oordeel dat eiseres in dit geval een beroep op overmacht toekomt. Daartoe overweegt de rechtbank dat eiseres zich voorafgaand aan het bezoek aan de kliniek op internet voldoende heeft geïnformeerd over de ter plaatse beschikbare parkeermogelijkheden. Op grond van die informatie was haar niet duidelijk en had haar ook niet duidelijk kunnen zijn dat de parkeerautomaat aan het Wilhelminaplantsoen pas vanaf 8.00 uur voldoening van parkeerbelasting mogelijk maakt. De rechtbank is van oordeel dat eiseres ervan mocht uitgaan dat zij van die parkeergelegenheid gebruik kon maken. Op het moment dat eiseres om even vóór 7.30 uur werd geconfronteerd met de onmogelijkheid om te betalen, bevond eiseres – die wel wilde betalen en de begeleiding door haar dochter had afgestemd op de ingewonnen informatie – zich naar het oordeel van de rechtbank in een noodsituatie.


Categorieën: Belastingrecht, nocategory

Tags: , , ,