Rechtbank Arnhem 20 januari 2011 (chantage ex-vriendin), LJN BP1461 (ECLI:NL:RBARN:2011:BP1461)Rechtbank Arnhem 20 januari 2011 (chantage ex-vriendin), ECLI:NL:RBARN:2011:BP1461, LJN BP1461

Verdachte heeft zich gedurende een periode van 5 à 6 maanden structureel schuldig gemaakt aan verkrachting van zijn ex-vriendin. Verdachte was boos op aangeefster omdat hij erachter kwam dat zij tijdens hun relatie vreemd was gegaan. Hij zei dat hij in het verleden gemaakte sextapes van hen beiden onder meer naar aangeefsters moeder en haar werk zou sturen en dat hij de filmpjes op internet zou zetten. Aangeefster kon dit enkel voorkomen als zij gedurende drie maanden lang seks met verdachte zou hebben op tijdstippen en wijzen waarop hij dit wilde. Omdat aangeefster niet wilde dat de filmpjes openbaar werden gemaakt, stemde zij hiermee noodgedwongen in. Na drie maanden wilde verdachte echter dat de seks door bleef gaan, waardoor aangeefster inzag dat het niet zou stoppen en zij uiteindelijk naar de politie is gestapt om aangifte van verkrachting te doen.
Verdachte wist gedurende de gehele periode dat aangeefster geen seks meer met hem wilde, maar dat zij seks met hem had omdat hij anders de filmpjes op internet zou zetten. Door te dreigen met het openbaar maken van de filmpjes heeft hij aangeefster gedwongen seks met hem te hebben, welke dreiging hij ook telkenmale heeft herhaald zodra aangeefster zei dat ze niet meer wilde. Iedere keer opnieuw moest zij tegen haar wil met verdachte seks hebben. Dit is een heel ernstig feit en is voor aangeefster heel erg vernederend geweest.Volgt veroordeling tot 24 maanden gevangenisstraf waarvan 12 maanden voorwaardelijk.


Categorie├źn: Bedreiging, Filmpjes op internet, nocategory, Zedendelicten

Tags: , , , , ,