Rechtbank Breda 24 juli 2012 (Zembla), LJN BX2328 (ECLI:NL:RBBRE:2012:BX2328)Rechtbank Breda 24 juli 2012 (Zembla), ECLI:NL:RBBRE:2012:BX2328, LJN BX2328

Voor zover voor internetrecht van belang: De officier van justitie heeft betoogd dat verdachte, door in het programma Zembla de genoemde beschuldigingen te uiten, terwijl zij wist dat slachtoffer voor die feiten integraal was vrijgesproken, zich heeft schuldig gemaakt aan een voortdurend delict. De uitzending van Zembla is immers tot op de dag van vandaag via internet te bekijken.

De rechtbank volgt hem daarin niet. De uitlatingen van verdachte in het televisieprogramma Zembla betreffen immers één en dezelfde gedraging, te weten de uitlatingen voor de camera tijdens het interview ten behoeve van dit programma. Als verdachte al had kunnen voorzien dat deze Zembla-uitzending later via internet alsnog te bekijken zou kunnen zijn, dan kan zij in het onderhavige geval niet verantwoordelijk worden gehouden voor de beslissing van de VARA om de inhoud van het programma op internet te plaatsen.


Categorie├źn: nocategory, Uitingsdelicten

Tags: , , , ,