Rechtbank Breda 8 juni 2011 (Extreme discount), LJN BQ7551 (ECLI:NL:RBBRE:2011:BQ7551)Rechtbank Breda 8 juni 2011 (Extreme discount), ECLI:NL:RBBRE:2011:BQ7551, LJN BQ7551

Op de website van Extremediscount.nl stond in vrijwel alle gevallen vermeld dat het bestelde product uit voorraad leverbaar was. Na het plaatsen van de bestelling en vooruitbetaling van het bestelde product werd de kopers vervolgens meegedeeld dat de levering vertraging had opgelopen of het product niet leverbaar was. In het laatste geval werden de kopers voor de keuze gesteld de bestelling te annuleren of een alternatief product te bestellen. Uiteindelijk kregen zij het bestelde product niet geleverd. Ook werd, in geval van annulering, het bedrag van de bestelling niet teruggestort. Crediteuren hebben hieruit afgeleid dat verzoeker willens en wetens is doorgegaan met het accepteren van betalingen, in de wetenschap dat hij niet tot levering dan wel terugstorting van de overgemaakte bedragen in staat zou zijn.

Niet gezegd kan worden dat de crediteuren in redelijkheid niet tot weigering van instemming met de schuldregeling hebben kunnen komen.


Categorie├źn: E-commerce, Faillissement, nocategory

Tags: , , , , , ,