Rechtbank Den Haag 10 juli 2019 (Wetrok), ECLI:NL:RBDHA:2019:6913

Rechtbank Den Haag 10 juli 2019 (Wetrok), ECLI:NL:RBDHA:2019:6913

Gebruik met merk overeenstemmend teken als metatag in domeinnamen en e-mailadres; merkinbreuk of gebruik als overeenstemmende handelsnaam?

Gedaagde heeft betwist dat zij het teken ‘wetrok’ als metatag gebruikt. Dat zij hoog eindigt in de zoekresultaten kan volgens haar ook het gevolg zijn van natuurlijke zoekresultaten via de door zoekmachines daarvoor gebruikte algoritmes. Dat dit waarschijnlijk het geval is, blijkt volgens gedaagde ook uit de omstandigheid dat de zoekresultaten die eiseressen laten zien anders zijn dan die zijn opgekomen na een zoekopdracht van de advocaat van gedaagde; de algoritmes die – in dit geval door Google – worden gebruikt voor het tonen van zoekresultaten zijn immers gepersonaliseerd. Eisers hebben dit niet weersproken.

Voor wat betreft domeinnaam en emailadres toetst de rechter aan de criteria uit Talensshop (Gerechtshof  Den Haag 13-08-2013, ECLI:NL:GHDHA:2013:2967), en oordeelt dat er in casu geen sprake is van verwarringsgevaar, onder andere vanwege door gedaagde gebruikte disclaimers.

Categorieën: Domeinnamenrecht, E-mail, Handelsnaamrecht, Merkenrecht, Metatags-keywords-AdWords

Tags: , , , , , , , ,