Rechtbank Den Haag 13 mei 2015 (eKidz-App), ECLI:NL:RBDHA:2015:5598

Rechtbank Den Haag 13 mei 2015 (eKidz-App), ECLI:NL:RBDHA:2015:5598

Verbroken samenwerking, geschil over rechten op software en domeinnaam.

De functionaliteiten van de eKiz-app zijn geen uitdrukkingswijze van een computerprogramma en zijn dus evenmin als zodanig als (onderdeel van een) computerprogramma auteursrechtelijk beschermd.

De geestelijke prestatie van het schrijven van de broncodes voor de eKidz-app en de daarmee samenhangende creatieve keuzes zijn uitsluitend gemaakt door gedaagde. Gedaagde was daarin volledig vrij, mits de met die broncodes gerealiseerde functionaliteit van de applicatie aan de wensen van eiser voldeed.

In de eKidz-app zijn de door eiser ontworpen Grid View en Teacher Planning gebruikersinterfaces met de door gedaagde geschreven broncodes weliswaar samengevoegd tot één applicatie maar zijn de afzonderlijke werken wel scheidbaar. Naar het oordeel van de rechtbank is de eKidz-app zodoende te beschouwen als een combinatie van werken. Dat betekent dat de exploitatie van de eKidz-app in beginsel toestemming van zowel eiser als gedaagde behoeft nu ieder van hen auteursrechten heeft op een deel van de eKidz-app.

Categorieën: Auteursrecht, Software

Tags: , , ,