Rechtbank Den Haag 19 februari 2016 (aspirant Allround-politiemedewerker), ECLI:NL:RBDHA:2016:1611

Rechtbank Den Haag 19 februari 2016 (aspirant Allround-politiemedewerker), ECLI:NL:RBDHA:2016:1611

In de zomer van 2014 heeft aangeefster verdachte via Snapchat leren kennen. Zij was toen 15 jaar en verdachte 25 jaar. Verdachte was ervan op de hoogte dat aangeefster 15 jaar was.

Aangeefster heeft in haar aangifte verklaard dat de gesprekken met verdachte in het begin leuk waren. Na een aantal maanden vroeg verdachte of zij foto’s kon sturen waarin zij wat meer van zichzelf liet zien. De gesprekken werden vanaf een bepaald moment anders. Verdachte vroeg haar steeds meer kleren uit te trekken en werd steeds dwingender. Verdachte zei tegen aangeefster dat hij niet meer met haar wilde praten als zij niet zou doen wat hij wilde en dreigde haar naaktfoto’s op internet te zetten. Aangeefster heeft verder verklaard dat zij vervolgens via snapchat naaktfoto’s en filmpjes van zichzelf heeft verstuurd naar verdachte

Verdachte is er, door te dreigen niet meer met aangeefster te praten en door te dreigen naaktfoto’s van aangeefster op het internet te plaatsen, in geslaagd aangeefster ontuchtige handelingen voor de webcamera te laten verrichten. Het leeftijdsoverwicht en voornoemd dreigen dienen naar het oordeel van de rechtbank te worden gekwalificeerd als ‘andere feitelijkheden’ in de zin van art. 246 Sr.

Verdachte heeft in het politiesysteem BVI-IB gegevens opgezocht over aangeefster, zoals haar naam, geboortedatum en adres. Verdachte gebruikte die gegevens om de druk bij aangeefster op te voeren, welk gebruik onverenigbaar is met het doel waarvoor de gegevens zijn verzameld.

Volgt veroordeling tot 12 maanden gevangenisstraf waarvan 6 voorwaardelijk.

Categorieën: Chat, Kinderporno, Webcam, Zedendelicten

Tags: , , , , , ,