Rechtbank Den Haag 24 januari 2018 (ook zusje en moeder), ECLI:NL:RBDHA:2018:1185

Rechtbank Den Haag 24 januari 2018 (ook zusje en moeder), ECLI:NL:RBDHA:2018:1185

Verdachte heeft aangeefster eerst via social media ontmoet. Daarna hebben zij elkaar verder via WhatsApp gesproken. Het was voor verdachte van meet af aan duidelijk dat zij pas 15 jaar was. In eerste instantie waren het leuke gesprekken en aangeefster werd dan ook verliefd op verdachte.

Na enige tijd begon verdachte haar om naaktfoto’s te vragen. Dit heeft ze eerst geweigerd. Verdachte bleef aandringen. Toen ze bleef weigeren werd hij boos en schold haar uit. Daarbij liet hij zich zeer grof en vernederend uit jegens dit nog jonge en kwetsbare meisje. Aangeefster deed toen maar wat verdachte wilde omdat ze hem leuk vond en niet wilde dat hij bij haar weg zou gaan. Na zijn vernederend gescheld heeft aangeefster telkens opnieuw haar excuses gemaakt, en zich in elk geval verbaal –zo blijkt uit de apps- geheel ondergeschikt aan hem opgesteld. Dat kon niet voorkomen dat verdachte haar bleef uitschelden en vernederen.

Verdachte bedreigde aangeefster bovendien ook en heeft haar vele keren dreigend gezegd dat hij bij haar weg zou gaan of dat hij de van haar gekregen naaktfoto’s of de andere naaktfoto’s van haar minderjarige zusje en moeder op internet zou zetten als zij bepaalde seksuele handelingen, zichtbaar via de telefoon of Facetime, niet zou doen of laten gebeuren.

Daarnaast heeft zij zich gedwongen gevoeld om naaktfoto’s en naaktfilmpjes van haar zusje en moeder te maken en aan verdachte te verzenden.

Volgt veroordeling tot 12 maanden gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk en schadevergoeding aan slachtoffer.

Categorieën: Chat, Foto's, Kinderporno, Sextortion

Tags: , , , , , , , , , , ,