Rechtbank Midden-Nederland 13 november 2013 (voorlopig getuigenverhoor), ECLI:NL:RBMNE:2013:5597Rechtbank Midden-Nederland 13 november 2013 (voorlopig getuigenverhoor), ECLI:NL:RBMNE:2013:5597

Stichting De Roestige Spijker vordert en krijgt toegewezen voorlopig getuigenverhoor om zekerheid te verkrijgen over de voor de beslissing van een geschil relevante feiten en omstandigheden en aldus beter te kunnen beoordelen of het raadzaam is een procedure te beginnen of voort te zetten.


Vverweerder heeft aangevoerd dat de Stichting geen belang heeft omdat de documentaire al te zien (en veel bekeken) is op Youtube. De documentaire is inderdaad al openbaar (gemaakt) doordat deze op Youtube is geplaatst. De Stichting wil de documentaire echter aan een groter publiek tonen en de documentaire verder verspreiden en heeft in dat kader aan verweerder een aantal brieven gestuurd, waarin is verzocht te bevestigen dat daartegen geen bezwaar bestaat. In reactie daarop heeft verweerder uitdrukkelijk bezwaar gemaakt tegen verdere verspreiding van de documentaire en daarbij aangevoerd dat dergelijk handelen door de Stichting onrechtmatig zou zijn. Daaruit volgt tevens het belang van de Stichting.


Categorie├źn: Burgerlijk procesrecht, Filmpjes op internet, nocategory

Tags: , ,