Rechtbank Midden-Nederland 15 juni 2017 (dieren), ECLI:NL:RBMNE:2017:2872

Rechtbank Midden-Nederland 15 juni 2017 (dieren), ECLI:NL:RBMNE:2017:2872

Verdachte heeft zich in zijn contact met de toen 15-jarige slachtoffer-2 voorgedaan als een jonge man van 19 jaar oud en heeft haar door middel van valse beloften ertoe bewogen om hem naaktfoto’s en –filmpjes van zichzelf te sturen. Het contact is gestopt doordat slachtoffer-2 verdachte heeft geblokkeerd en het is dus niet aan verdachte te danken dat aan het strafbare feit een einde is gekomen.

Datzelfde geldt voor het contact met de toen 14-jarige slachtoffer-1. Gedurende een langere periode heeft verdachte zich richting slahtoffer-1 voorgedaan als een jongere man. Met valse beloften heeft hij slahtoffer-1 zover gekregen dat zij seksueel getinte foto’s/filmpjes van zichzelf aan hem stuurde, waaronder filmpjes waarin zij op verzoek van verdachte vergaande seksuele handelingen met dieren verricht. Nadat de moeder van slachtoffer-1 in juni 2016 aan de politie had gemeld dat haar dochter in ruil voor kaartjes van Justin Bieber naaktfoto’s aan iemand had gestuurd is het contact voor een korte periode gestopt. In plaats van slachtoffer-1 verder met rust te laten heeft verdachte enige tijd later – onder een andere naam – weer contact met haar opgenomen en haar opnieuw gevraagd om seksueel getinte filmpjes, waaronder filmpjes waarop zij seksuele handelingen met dieren verricht, te sturen. Verdachte heeft daarbij gedreigd om de foto’s/filmpjes die slachtoffer-1 hem heeft gestuurd openbaar te maken als zij niet aan zijn wensen zou voldoen. slahtoffer-1 heeft door deze dreigementen tegen haar wil handelingen verricht, wat een grote impact op haar heeft gehad. Ook heeft zij moeten leven met de angst dat verdachte de afbeeldingen die hij van haar had openbaar zou maken.

Tot slot heeft verdachte slachtoffer-3 in de badkamer van zijn woning gefilmd en heeft vervolgens de filmbeelden opgeslagen op zijn computer. Hiermee heeft hij een onaanvaardbare inbreuk gemaakt op de privacy van slachtoffer 3.

Volgt veroordeling tot 24 maanden gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

Categorieën: Bedreiging, Filmpjes op internet, Foto's, Kinderporno, Sextortion, Sociale netwerksites

Tags: , , , , , , , , , , ,