Rechtbank Noord-Holland 16 mei 2019 (laptop), ECLI:NL:RBNHO:2019:4524

Rechtbank Noord-Holland 16 mei 2019 (laptop), ECLI:NL:RBNHO:2019:4524

Voor zover van belang voor internetrecht: Naar het oordeel van de rechtbank kan op grond van de bewijsmiddelen worden vastgesteld dat niet alleen de laptop zelf kan worden toegeschreven aan verdachte, maar ook de in het onderzoek aangetroffen belastende inhoud van die laptop.

Allereerst blijkt uit het onderzoek dat de laptop voor het gebruik van internet met slechts één wifipunt verbonden is geweest en dat dit wifipunt gelegen was op het adres van de woning van verdachte. Gebleken is dat de laptop vrijwel elke dag, vaak meermalen per dag en soms ook diep in de nacht, contact maakte met bedoeld wifipunt. Dit wijst, zonder een concrete andersluidende verklaring, zonder meer op gebruik door enkel de bewoners van dat adres.

Daarnaast zijn er afbeeldingen van persoonlijke, op naam van verdachte gestelde documenten in de laptop aangetroffen en is een bestand met de naam “facebook- verdachte .zip opgeslagen. Ook is gebleken dat een groot aantal devices met de naam verdachte aan de laptop gekoppeld zijn geweest, waaronder twee iPhones. Ook is gebleken dat met e-mail verdachte @hotmail.com is ingelogd op de site van Western Union.

Categorieën: Bewijs (strafrechtelijk), Wifi

Tags: , , , , ,