Rechtbank Noord-Nederland 17 augustus 2017 (BH en bikinibroekje), ECLI:NL:RBNNE:2017:3163

Rechtbank Noord-Nederland 17 augustus 2017 (BH en bikinibroekje), ECLI:NL:RBNNE:2017:3163

Aangeefster heeft zich op verzoek van verdachte via Skype getoond in BH en bikinibroekje, welke handeling als ontuchtig is ten laste gelegd. De rechtbank is van oordeel dat deze handeling – die heeft plaatsgevonden ter voorbereiding van verdergaande handelingen – niet kan worden aangemerkt als ontuchtig in de zin van de wet. Aangeefsters borsten en schaamstreek waren immers nog bedekt, waarbij sprake was van een normale pose, zodat er geen sprake is geweest van strijd met de sociaal-ethische norm.

Verdachte heeft een aanzienlijk aantal meisjes en een enkele jongen online gedwongen dan wel proberen te dwingen tot het plegen van ontuchtige handelingen. Ook heeft hij zich schuldig gemaakt aan misleiding door zich voor te doen als een medewerker van een modellenbureau.

Verdachte ging chatcontacten aan met de slachtoffers en wist ze zover te krijgen dat zij zich (deels) bloot aan hem vertoonden. Verdachte maakte hier vervolgens screenshots of opnames van en gebruikte dit materiaal als dwangmiddel om de slachtoffers verregaande seksuele handelingen bij zichzelf te laten verrichten, zichtbaar, kopieerbaar en verspreidbaar voor verdachte via de gebruikte communicatiemiddelen.

Zelfs nadat de politie twee computers van verdachte in beslag had genomen, is verdachte lange tijd doorgegaan met zijn strafbare handelen. Verdachte is daarbij op een geraffineerde en doortrapte wijze te werk gegaan, waarbij hij gericht op zoek is gegaan naar (jonge) pubers, die vaak onzeker en kwetsbaar zijn.

Volgt veroordeling tot 24 maanden gevangenisstraf waarvan 12 maanden voorwaardelijk.

Categorie├źn: Chat, Foto's, Identiteitsfraude, Sextortion

Tags: , , , , , , , , ,