Rechtbank Rotterdam 14 april 2010 (SQL injectie), LJN BM1172 (ECLI:NL:RBROT:2010:BM1172)Rechtbank Rotterdam 14 april 2010 (SQL injectie),
ECLI:NL:RBROT:2010:BM1172, LJN
BM1172

Omdat hij het niet eens was met de wijze waarop hij door de eigenaren van een website werd bejegend, heeft verdachte meerdere (d)Dosaanvallen gepleegd op voor het publiek toegankelijke websites. Hierdoor zijn niet alleen die websites overgelast en tijdelijk buiten gebruikt geraakt, ook hebben de hostingsites hiervan veel hinder ondervonden. Tevens heeft de verachte deze hostingsites bedreigd middels e-mails waarin hij te kennen geeft (d)dos aanvallen op hun gehele netwerken uit te zullen voeren indien zij de hosting van voornoemde websites niet zouden staken.


De verdachte heeft zowel ter terechtzitting als bij de politie erkend dat hij de computer en/of server van bedrijf 1 is binnengedrongen via een “live help”, waar hij middels een SQL-injectie is binnengekomen. In diverse “live help” berichten heeft de verdachte inloggegevens van gebruikers met beheersrechten aangetroffen en met gebruikmaking van deze gegevens heeft hij andere gegevens van bedrijf 1 aangetroffen en overgenomen.


Het opzettelijk en wederrechtelijk binnendringen in een geautomatiseerd werk is strafbaar gesteld. Daarbij is niet noodzakelijk, zoals de raadsvrouwe heeft betoogd, dat bewezen wordt dat de verdachte enige beveiliging heeft doorbroken of anderszins het geautomatiseerd werk heeft gemanipuleerd.


Volgt veroordeling tot gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk.


Categorieën: Bedreiging, Beveiliging, Computercriminaliteit, Identiteitsfraude, nocategory

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,