Rechtbank Rotterdam 15 november 2017 (wiskundeleraar), ECLI:NL:RBROT:2017:8965

Rechtbank Rotterdam 15 november 2017 (wiskundeleraar), ECLI:NL:RBROT:2017:8965

De verdachte heeft met twee meisjes van 14 jaar webcamseks gehad. Hij heeft het ene minderjarige meisje meerdere keren in een chatgesprek gevraagd via de webcam haar borsten aan hem te laten zien en zich zelf te vingeren. Het andere minderjarige meisje heeft hij in een chatgesprek gevraagd filmpjes van zichzelf naar hem te sturen, waarin zij een striptease act opvoert en haar borsten en vagina betast. In de gesprekken met de twee minderjarigen heeft de verdachte grof seksueel taalgebruik gebezigd.

Uit het dossier komt naar voren dat deze twee feiten niet op zichzelf staan. De verdachte heeft gedurende drie jaren meer minderjarige meisjes van 14 tot 16 jaar via digitale chatprogramma’s zoals WhatsApp, Skype en Facebook messenger benaderd en seksueel getinte gesprekken met hen gevoerd, terwijl hij een lange tijd als wiskundeleraar heeft gewerkt op diverse middelbare scholen en juist vanuit die hoedanigheid zou moeten weten hoe onzeker, kwetsbaar en beïnvloedbaar meisjes van die leeftijd kunnen zijn.

De verdachte heeft verklaard dat hij zichzelf in chatgesprekken jonger voordeed voor de meisjes, zodat de kans groter was dat ze met hem in gesprek zouden blijven. De verdachte won eerst het vertrouwen van de minderjarigen door interesse in hun dagelijkse bestaan te tonen en hen complimenten te geven. De gesprekken werden daarna seksueel getint en bleven dat ook. In ten minste twee gevallen heeft de verdachte zich de nodige moeite betracht om te voorkomen dat hij zou worden aangewezen als de persoon die de seksueel getinte chatgesprekken met de desbetreffende minderjarige had gevoerd.

Volgt veroordeling tot 18 maanden gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

Categorieën: Chat, Identiteitsfraude, Sociale netwerksites, Webcam