Rechtbank Rotterdam 19 maart 2020 (malware), ECLI:NL:RBROT:2020:2395

Rechtbank Rotterdam 19 maart 2020 (malware), ECLI:NL:RBROT:2020:2395

De verdachte heeft zich gedurende ruim een jaar schuldig gemaakt aan het vervaardigen, verkopen, verspreiden en voorhanden hebben van malware. De verdachte had deze malware, bestaande uit drie programma’s, zelf vervaardigd en daarna verkocht op hackersfora. Deze programma’s waren geschikt om allerlei vormen van computercriminaliteit te plegen en dat gebruik had de verdachte ook voor ogen. Partiële vrijspraak van overtreding van artikel 350d WvSr, nu uit de beschikbare dossierinformatie onvoldoende is gebleken dat de door de verdachte vervaardigde en verkochte malware hoofdzakelijk geschikt of ontworpen was om gegevens te wissen of onbruikbaar te maken dan wel vernieling van een geautomatiseerd werk te plegen.

Daarnaast: het voorhanden hebben van creditcardgegevens van 42 personen, terwijl hij wist dat het mogelijk was om met deze gegevens creditcardfraude te plegen.

Volgt veroordeling tot 192 dagen gevangenisstraf, waarvan 180 dagen voorwaardelijk, 240 uur werkstraf en verbeurdverklaring van in totaal 6,76 bitcoin en diverse voorwerpen.

Categorieën: Bitcoins, Computercriminaliteit

Tags: , , , , , , , ,