Rechtbank Rotterdam 5 augustus 2009 (TGS Solutions), LJN BJ5612 (ECLI:NL:RBROT:2009:BJ5612)Rechtbank Rotterdam 5 augustus 2009 (TGS Solutions),
ECLI:NL:RBROT:2009:BJ5612, LJN
BJ5612

Tussenvonnis in conflict over niet nakoming vaststellingovereenkomst. Relevante overweging m.b.t vermeede inbreuk op auteursrecht door websitebouwer (geopposeerde) die eerst in opdracht van TGS Solutions een website gemaakt heeft, en daarna een vergelijkbare site bouwt voor een derde.


[geopposeerde] erkent dat beide websites sterk op elkaar lijken. Voor de gestelde inbreuk is echter onvoldoende dat twee websites (sterk) op elkaar lijken. TGS Solutions geeft zelf al aan dat de gelijkenis een gevolg is van de omstandigheid dat de websites door dezelfde persoon zijn gemaakt en hetzelfde doel hebben. Vast moet komen te staan dat [geopposeerde] (delen van) de software die eigendom zijn/is van TGS Solutions tevens heeft gebruikt in de website die hij heeft gebouwd voor The Game Syndicate. De bewijslast hiervan rust op TGS Solutions op grond van de hoofdregel van artikel 150 Rv.


Categorie├źn: Auteursrecht, nocategory, Software, Websitebouw

Tags: