Rechtbank Rotterdam 8 mei 2014 (Grootschalige XTC-handel), ECLI:NL:RBROT:2014:3504Rechtbank Rotterdam 8 mei 2014 (Grootschalige XTC-handel), ECLI:NL:RBROT:2014:3504

In deze zaak is er tijdens een doorzoeking in de woning van de verdachte, op de eettafel, een USB-stick gevonden met daarop een back-up bestand van een ‘wallet’ met bitcoins. Deze wallet was gevuld met 325,1975 bitcoins.

De rechtbank is ten aanzien van dit onderdeel van de tenlastelegging evenwel niet gebleken dat verdachte handelingen heeft verricht die erop neerkomen dat hij de aard, herkomst of vindplaats van de bitcoins heeft verhuld; niet goed valt in te zien hoe de bitcoins anders bewaard kunnen worden dan in een bitcoinwallet.

De verdachte heeft zich samen met een ander gedurende een ruime periode schuldig gemaakt aan de handel in XTC-pillen en het produceren van XTC-pillen. De verdachte heeft de handel samen met een ander professioneel opgezet en door gebruik te maken van de anonieme website ‘Silkroad’ hebben de verdachte en zijn mededader hun handelen afgeschermd willen houden van politie en justitie. Uit de reviews op de fora is gebleken dat het om een wereldwijd netwerking.


Categorieën: Anonimiteit, Bitcoins, Medicijnen / drugs via internet, nocategory

Tags: , , , , , ,