Rechtbank ‘s-Gravenhage 12 augustus 2010 (haar verdiende loon), LJN BN3834 (ECLI:NL:RBSGR:2010:BN3834)Rechtbank ‘s-Gravenhage 12 augustus 2010 (haar verdiende loon), ECLI:NL:RBSGR:2010:BN3834, LJN BN3834


Bedreigende teksten op chatforum. Verdachte heeft ter terechtzitting bekend dat hij betreffende teksten wel getypt heeft, maar tevens aangegeven dat hij er niets van meende.


De rechtbank is van oordeel dat het ten laste gelegde feit wettig en overtuigend bewezen kan worden verklaard. De raadsman van verdachte heeft aangevoerd dat de bedreiging niet bewezen kan worden verklaard, nu deze binnen een besloten chatforum is gedaan en niet vast staat dat aangeefster ook daadwerkelijk kennis heeft genomen van de betreffende bedreiging. De rechtbank is echter van oordeel dat, gezien het feit dat verdachte deze berichten op internet heeft gepost, ook al was dat in een besloten groep, hij de aanmerkelijke kans heeft aanvaard dat aangeefster D op de hoogte zou geraken van deze bedreiging. Immers, verdachte heeft D in het bericht met naam en toenaam genoemd en de bezoekers van de chatforum opgeroepen die naam te ‘googelen’. Overigens heeft die kans zich ook geopenbaard nu de beheerder van de chatbox direct contact met D heeft opgenomen. Gelet op het reeds langer bestaande conflict tussen D en verdachte, kon de melding van de beheerder bij D de redelijke vrees doen ontstaan dat verdachte zijn bedreigingen zou kunnen uitvoeren, ook al kende zij de exacte inhoud daarvan niet.


Categorieën: Bedreiging, Chat, nocategory, Openbaar, Zoekmachine

Tags: , , , , , ,