Rechtbank Utrecht 21 maart 2012 (Allesinperspectief), LJN BW2159 (ECLI:NL:RBUTR:2012:BW2159)Rechtbank Utrecht 21 maart 2012 (Allesinperspectief), ECLI:NL:RBUTR:2012:BW2159, LJN BW2159

Artikelen op internet met ernstige verdenking jegens eiseres, die daardoor wordt geschaad in haar goede naam en eer doordat zij op deze wijze met een extremistische organisatie in verband wordt gebracht. Ook is van belang dat de wijze waarop de artikelen zijn gepubliceerd, via het internet, een grote mate van openbaarheid met zich brengt.


De rechtbank heeft zelf, onder toeziend oog van (de advocaten van) partijen, ter zitting de website AIP bezocht en geconstateerd dat de afbeelding van eiseres nog steeds met de oorspronkelijke tekst op de website te vinden is, zij het via een extra muisklik, terwijl uit de context op geen enkele wijze blijkt dat het oorspronkelijke onderschrift niet juist is. Er wordt slechts vermeld dat de afbeelding na bedreigingen is verwijderd.


Alle omstandigheden in aanmerking genomen, is de rechtbank van oordeel dat het recht van eiseres te worden beschermd in haar eer in goede naam en in haar persoonlijke levenssfeer prevaleert en daarmee dat de hiervoor besproken publicaties en het plaatsen van haar afbeelding op de website AIP onrechtmatig is.


Categorie├źn: Foto's, nocategory, Onrechtmatige uitingen (privaatrechtelijk), Privacy, Vrijheid van meningsuiting

Tags: , , , , , , , ,