Rechtbank Zeeland-West-Brabant 21 september 2016 (Chantal vs. ROC), ECLI:NL:RBZWB:2016:5832

Rechtbank Zeeland-West-Brabant 21 september 2016 (Chantal vs. ROC), ECLI:NL:RBZWB:2016:5832

Eiseres wil identificerende gegevens horende bij een IP-adres, om die persoon aan te kunnen spreken voor plaatsen van seksfilmpje op Facebook.

ROC heeft aannemelijk gemaakt dat er grote privacybezwaren voor meer dan 2500 leerlingen en medewerkers zijn als zij alle gegevens handmatig moet bekijken.

De voorzieningenrechter overweegt dat eiseres niet aannemelijk heeft gemaakt dat zij de identiteit van de maker van het Nep-Account niet of op minder bezwaarlijke wijze dan middels verwerking van persoonsgegevens op de computer- en netwerksystemen van het ROC kan achterhalen. Het ROC heeft in dit verband gesteld dat een strafrechtelijk onderzoek gaande is, welk onderzoek strafvorderlijke mogelijkheden biedt tot waarheidsvinding die nog niet zijn aangewend. Vordering afgewezen.

De voorzieningenrechter neemt in aanmerking dat de vordering van eiseres er op gericht is om een schadeclaim te kunnen ontwikkelen tegen de thans nog anonieme derde en dat de vordering niet tot doel heeft een einde te maken aan een onrechtmatige situatie die nog steeds voortduurt. Het onrechtmatig handelen, hoe verwerpelijk ook, is al geruime tijd voorbij.

Categorie├źn: Doorgeven NAW-gegevens, Identiteitsfraude, Positie tussenpersonen, Sociale netwerksites

Tags: , , , ,