Sector kanton Rechtbank Almelo 25 januari 2010 (fysiotherapeut), LJN BL0862 (ECLI:NL:RBALM:2010:BL0862)Sector kanton Rechtbank Almelo 25 januari 2010 (fysiotherapeut), ECLI:NL:RBALM:2010:BL0862, LJN
**BL0862**

Verweerder, fysiotherapeut in dienst van eiser Het Roessingh, had intieme relaties met patiënten en is op staande voet ontslagen.


Wat het e-mailverkeer tussen verweerder enerzijds en patiënte X of patiënte Y anderzijds betreft is de kantonrechter van oordeel dat verweerder onzorgvuldig is omgegaan met de door Het Roessingh aan hem gegeven e-mailmogelijkheden. Het had, ongeacht of er nu wel of niet een e-mail- of internetprotocol bij verweerder bekend was, hem duidelijk moeten zijn dat zijn e-mailmogelijkheden niet bedoeld zijn om frequent tijdens werktijd naar zijn vriendin e-mails te zenden met een scabreuze inhoud. Het komt de kantonrechter voor dat het Het Roessingh vrijstond het e-mailverkeer van verweerder te onderzoeken. Immers er waren tegen hem ernstige verdenkingen gerezen dat hij wat betreft patiënte X van zijn e-mailmogelijkheden in grove mate misbruik had gemaakt.


Categorie├źn: Arbeidsrecht, E-mail, Internet op het werk, nocategory

Tags: , , , , ,