Sector kanton Rechtbank Zwolle 26 april 2011 (spindel), LJN BQ2957 (ECLI:NL:RBZLY:2011:BQ2957)Sector kanton Rechtbank Zwolle 26 april 2011 (spindel), ECLI:NL:RBZLY:2011:BQ2957, LJN BQ2957


Eiser, op staande voet ontslagen werknemer, heeft informatie aangaande de spindel doorgespeeld naar zijn toekomstige werkgever, hoewel hij niet om toestemming aan gedaagde heeft gevraagd. Het zonder toestemming toespelen door een werknemer van informatie aangaande producten (hier: onderdelen) die door de werkgever in het productieproces worden benut is in beginsel in strijd met hetgeen een goed werknemer betaamt. Hij dient jegens derden, ook zonder uitdrukkelijk verbod daartoe, geheimhouding te betrachten, te meer indien die derde, zoals hier, eveneens nokkensystemen vervaardigt.


Niet van belang is dat de technische gegevens betreffende de spindel via het internet zijn op te vragen. Het gaat erom dat déze spindel het meest geschikt is om in stallen te gebruiken en gesteld noch gebleken is dat ook díe informatie op het internet vrij beschikbaar was. En zelfs al zou dat zo zijn, dan nog stond het eiser niet vrij die informatie zonder toestemming aan zijn toekomstige werkgever door te spelen.


Categorie├źn: Arbeidsrecht, nocategory, Zoekmachineresultaat

Tags: , , , ,