Voorzieningenrechter Arnhem 10 februari 2011 (Oto), IEPT20110210

Voorzieningenrechter Arnhem 10 februari 2011 (Oto), IEPT20110210

Geschil tussen Oto Nijkerk en Otoplus.

Aan de sterk aan haar bedrijfsactiviteiten appelerende handelsnaam Oto Nijkerk moet een voldoende onderscheidend vermogen worden toegekend.

Omdat beide ondernemingen zich op dezelfde markt richten, te weten de autobranche, en zij beide een garagebedrijf exploiteren, is de aard van beide ondernemingen zeer nauw verwant. De ondernemingen zijn bovendien in dezelfde plaats actief. Daarnaast zijn beide ondernemingen door heel Nederland actief als gevolg van het gebruik van een website op internet.

In aanmerking genomen de geringe mate waarin de handelsnamen Otoplus en Vakgarage Otoplus afwijzen van de handelnaam Oto Nijker is, gelet op hetgeen hiervoor is overweogen omtrent het onderscheidend vermogen, de aard van beide ondernemingen en de plaats waar zij zijn gevestigd, in voldoende mate aannemelijk dat bij het relevante publiek verwarring is te duchten tussen Oto Nijkerk en Otoplus.

De voorzieningenrechter is van oordeel dat door het als handelsnaam gebruiken van de domeinnamen www.otoplus.nl en www.vakgarage-otoplus.nl bij het publiek verwarring is te duchten tussen de onderneming tussen de onderneming van Oto Nijkerk en die van Otoplus.

 

Categorie├źn: Domeinnamenrecht, nocategory

Tags: , , , ,