Voorzieningenrechter Breda 23 maart 2010 (Noloc), LJN BL8517 (ECLI:NL:RBBRE:2010:BL8517)Voorzieningenrechter Breda 23 maart 2010 (Noloc), ECLI:NL:RBBRE:2010:BL8517, LJN
**BL8517**

Conflict tussen twee organisaties die werkzaam zijn op het gebied van reïntegratie, loopbaanadvisering en outplacement, over wie van hen het UWV zover heeft gekregen om de eisen met betrekking tot een aanbestedingsprocedure te versoepelen.


De voorzieningenrechter stelt voorop dat Noloc door de website met de naam ‘noloc-nietinteger’ in een kwaad daglicht wordt gesteld. Gedaagde 1 wilde op de website zijn mening over het handelen van Noloc ventileren, maar naar het oordeel van de voorzieningenrechter is er geen enkele concrete aanwijzing dat Noloc niet integer is.


Aan Noloc kan niet het verwijt van “niet-integer” worden gemaakt als zij op haar aandeel in deze wijst zonder ook de verdiensten van anderen te noemen. Het kwalificeren van Noloc als “niet-integer” is dus ongegrond en ernstig kwetsend voor een beroepsgroep als deze waarin vertrouwen en integriteit belangrijk zijn. Naar het oordeel van de voorzieningenrechter is daarom enkel het hebben van de website met de naam ‘noloc-nietinteger’ –, zelfs onafhankelijk van de informatie die daarop te lezen is – al onrechtmatig jegens Noloc.


Categorieën: Domeinnamenrecht, nocategory, Onrechtmatige daad, Onrechtmatige uitingen (privaatrechtelijk), Vrijheid van meningsuiting

Tags: , , , ,