Voorzieningenrechter Breda 25 augustus 2011 (Australian Gold), B9 10060Voorzieningenrechter Breda 25 augustus 2011 (Australian Gold), B9 10060


Geschil over merkgebruik in domeinnaam van verkoper. De stelling van gedaagde ThoBa dat zij toestemming had is niet aannemelijk gemaakt. Wel aannemelijk dat door het gebruik van het merk AUSTRALIAN GOLD met de toevoeging "-shop"in de domeinnamen van Thoba bij het publiek de indruk zal ontstaan dat ThoBa onderdeel uitmaakt van het officiële netwerk van distribueurs van Australian Gold in Europa, althans dat er tussen AG USA en ThoBa een commerciële band zou bestaan. Een dergelijk gebruik komt er immers feitelijk op neer dat je de eigen webwinkel presenteert als een officiële winkel van Australian Gold. Dat na het doorlinken op de site van ThoBa duidelijk zou worden gemaakt dat het geen officiële website van Australian Gold betreft, is niet relevant, omdat op dat moment de potentiële consument al naar de website van ThoBa is geleid.


Het gevaar van associatie met het merk AUSTRALIAN GOLD wordt nog versterkt doordat ThoBa ook het logo van AG USA (in bewerkte vorm) heeft overgenomen. De totaalindrukken van het logo van ThoBa en het logo van AG USA, die bepalend zijn bij een onderlinge vergelijking in het kader van auteursrechtelijke bescherming, zijn in zodanige mate overeenstemmend dat sprake is van een inbreuk op het auteursrecht van AG USA.


Categorie├źn: Auteursrecht, Domeinnamenrecht, Merkenrecht, nocategory

Tags: , , , , ,