Voorzieningenrechter Dordrecht 29 november 2012 (trouwfoto’s), LJN BY4587 (ECLI:NL:RBDOR:2012:BY4587)Voorzieningenrechter Dordrecht 29 november 2012 (trouwfoto’s), ECLI:NL:RBDOR:2012:BY4587, LJN BY4587

Geëscaleerde ruzie over levering van trouwfoto’s, waarbij partijen wederzijds onrechtmatige uitingen over elkaar op internet hebben geplaatst.


Het is waarschijnlijk dat in een bodemprocedure zal worden geoordeeld dat de door gedaagde op deze website geplaatste berichten onrechtmatig zijn jegens eisers. De vordering tot het verwijderen en het verwijderd houden van deze website zal dan ook worden toegewezen. Tevens zal gedaagde worden veroordeeld om de exploitanten van de in de eis genoemde zoekmachines te verzoeken de inhoud van deze website uit het cachegeheugen te verwijderen, zodat de naam van eisers niet langer in verband kan worden gebracht met de berichtgeving die op deze website was geplaatst.

Nu gedaagde heeft verklaard dat hij de website www.misdadig-dordrecht.nl alleen in het leven heeft geroepen met het enkele doel hierop berichtgeving over eisers te plaatsen en dat hij geen ander belang heeft bij de domeinnaam is er tevens aanleiding gedaagde te bevelen de domeinnaam misdadig-dordrecht.com op te zeggen.


Categorie├źn: Domeinnamenrecht, nocategory, Onrechtmatige uitingen (privaatrechtelijk), Zoekmachine

Tags: , , , , ,